Mreže bruje o stavu Ramića: “Smeta Djeda Mraz, a ne smeta iranski diplomata”

Vijesti 15. dec 202216:36 3 komentara
F.Z./N1

Bosanskohercegovačka, a dijelom i regionalna javnost, bruji o potezu federalnog ministra izbjeglih i raseljenih Edina Ramića (SDA) koji je odbio zahtjev sindikalne organizacije ovog ministarstva da se obavi dodjela paketića mališanima uz prisustvo Deda Mraza, rekavši kako to neće biti moguće obaviti dok se svi ne izjasne da ih to ne vrijeđa na vjerskoj osnovi. Izuzetak nisu ni društvene mreže gdje se o ovom pitanju vode prave debate. Mišljenja su podijeljena.

O stavu Ramića, inače potpredsjednika SDA, bruji Twitter, a pored onih koji su ga opisali diskutabilnim, ima i onih koji potez podržavaju mišljenjem kako “Djeda Mraz nema šta tražiti u prostorijama ministarstva”.

Twitter / screenshot
Twitter / screenshot

Brojni su ovu odluku povezali sa posjetom skorašnjom posjetom iranskog ministra, na čiji se poziv jedino odazvala čelnica SDA Bisera Turković, a uslijed masovnih protesta za prava žena u toj zemlji.

Twitter / screenshot
Twitter / screenshot
Twitter / screenshot
Twitter / screenshot
Twitter / screenshot
Twitter / screenshot

Podsjetimo, pored niza osuda bh. zvaničnika, od ovakvog poteza se ogradila i Ramićeva stranačka kolegica Alma Čolo naglasivši kako joj nije jasno u čemu on zapravo vidi problem.

O ovoj situaciji je za N1 govorio i pravni ekspert Nedim Ademović, istaknuvši kako ne može jedan državni službenik biti taj koji će svojom anketom određivati šta je to sekularizam, koji je, s druge strane, posebno važan za multinacionalnu i multikonfesionalnu državu poput BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare