Muhamed Avdić: SDP je ipak odlučio podržati Fejzića kao kandidata za načelnika Srebrenice

Vijesti 04. jun 202416:15 0 komentara

Iako se odlučio kandidovati za poziciju načelnika Srebrenice nakon podrške SDP-a, DF-a, NiP-a i Naprijed, Muhamed Avdić je nakon sjednice predsjedništva SDP-a ostao bez podrške Socijaldemokratske partije jer je ova stranka ipak odlučila podržati Hamdiju Fejzića, nezavisnog kandidata za načelnika.

Pitanje je da li će istu odluku donijeti i ostale stranke, te da li će Avdić ostati kandidat?

”Ja sam trebao biti zajednički kandidat sad sve od njih zavisi jer ja nisam ušao u priču sam nego kao zajednički kandidat četiri stranke”, izjavio je Avdić za N1.

Objašnjava da su proteklih mjeseci posrijedi političke igre. Posebno se osvrnuo na podršku Ćamila Durakovića Hamdiji Fejziću.

Burni su bili odnosi između Durakovića i Fejzića, Duraković je organizovao svojevremeno proteste s porukom da ”Hamdija ide u Vogošću”. A sad ne znam da li Duraković smatra da i dalje Hamdija treba da ide u Vogošću ili u Srebrenicu. Nazivao ga je ”Amdijom” a sada govori da je najbolji kandidat. Tada smo imali podijeljene građane itd. Veoma ružan odnos”, kaže Avdić te dodaje: ”Sve igre i igranke koje su priredili za glasačko tijelo mislim da ne mogu ubijediti građane da su jedinstveni i kako mogu iznijeti bilo koji projekat u Srebrenici. Previše su opterećeni međusobnim sukobom”.

Podcrtava da cijela priča ima mnogo više odjeka van Srebrenice jer je Srebrenica pust grad. Također poručuje da je važno govoriti i o broju zastupnika ispred probosanskih partija u skupštinskim klupama, ali da o tome niko ne priča.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

BONUS VIDEO

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!