Zlatan Fazlić Fazla: Eurovizija je kao evropsko prvenstvo u fudbalu i stalno smo prolazili u finale, sada je to neko odlučio da ugasi

Vijesti 12. maj 202415:57 1 komentar
N1

Zlatan Fazlić Fazla, muzičar, kantautor, kompozitor i tekstopisac čija je pjesma "Dvadeset i prvi vijek", koju je pjevao pokojni Davorin Popović predstavljala Bosnu i Hercegovinu 1995. godine na Euroviziji u irskom Dublinu, komentirao je za N1 neučestvovanje Bosne i Hercegovine na ovom muzičkom takmičenju već godinama.

Fazlić ističe kako je to velika šteta, posebno za mlade ljude koji se bave muzikom.

“Imamo stotine mladih ljudi koji su talentovani i znaju kako napraviti pjesmu i nastupiti, kao što je i do sada bio slučaj. Ne znam s čim bih to uporedio.  To je kao da nećete da odete na Evropsko prvenstvo u fudbalu jer ovo je evropsko prvenstvo u muzici i stalno smo prolazili u finale. I vi to više nećete kao država, vas to ne zanima. Javni servis je glavni producent tog projekta, a država je vlasnik tog javnog servisa i zna se ko je titular i ko treba da vodi brigu o tome. To je segment muzičke produkcije koji se polako gasi iz nekog razloga, ugasili su orkestre, nema ni simfonijskog ni revijskog. Tamo gdje smo bili najjači to gase, a očekuje se od nečega što nikada nismo bili jaki da pobjeđujemo. Evo imamo i plivanje gdje nismo bili jaki, sada smo svjetski prvaci. Pudar je plivala u fildžanu i opet niko neće da uloži i podrži za nekoga ko je među prvima na svijetu”, kazao je Fazlić za N1.

Poručuje da je na početku bio ljut, ali da je sada samo tužan.

Bosna i Hercegovina ne učestvuje u Eurosongu zbog velikog duga koji ima prema EBU-u. Zbog toga je BiH, odnosno BHRT pod sankcijama trećeg stepena što znači da više nema pristup bilo kakvim aktivnostima ili uslugama EBU-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare