Komšić razriješio Fazlagića sa mjesta savjetnika; on poručio: “Podnio sam ostavku, moja greška je isključivo moja”

Vijesti 08. aug 202410:16 2 komentara
N1

Muhamed Fazlagić Fazla danas je saopćio da je podnio ostavku na mjesto savjetnika člana Predsjedništva BiH Željka Komšića. Fazlagić je ovo učinio nakon objave fotografije na kojoj je prikazan kako odmor provodi na Jadranu u društvu sutkinje Lejle Fazlagić, koja je u bjekstvu od bh. pravosuđa godinama.

“Podnio sam ostavku na mjesto savjetnika člana Predsjedništva BiH. To što je Lejla Fazlagić moja prva rodica, nije nikakvo opravdanje za moj nepromišljen potez. Moja greška nema nikakve veze sa Kabinetom člana Predsjedništva Željka Komšića”, naveo je Fazlagić.

Dodaje da je njegova greška isključivo njegova te da je zatražio razrješenje od Komšića.

“Moja greška je isključivo moja greška te sam stoga, iz moralnih razloga, odlučio podnijeti ostavku i zatražiti od gospodina Komšića da me razriješi. Kolegama iz kabineta, ali i cjelokupnoj javnosti u BiH se izvinjavam. Iz ove greške sam naučio mnogo, a nadam se da će ubuduće ostavke nakon ovakvih poteza postati praksa”, zaključio je Fazlagić.

Inače, Fazlagić je na IG profilu objavio fotografiju sa spomenutom sutkinjom uz opis:

“I tako… #krvnijevoda Ne zaboravljamo djetinjstvo niti ruke koje su nas odgojile”.

Podsjećamo, kako je ranije pisao CIN, ona je od 2011. do 2016. godine razbaštinila desetine vlasnika nekretnina u Sarajevu, preknjižavajući njihove kuće, stanove, poslovne prostore i zemljišta na osobe koje nisu imale pravo na tu imovinu.

Najčešće su na meti bile napuštene nekretnine sarajevskih Jevreja stradalih u Drugom svjetskom ratu i drugih pokojnih Sarajlija te imovina pojedinih preduzeća.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare