MUP istražuje: Bolnica Srbija za uređaj platila 55.232 KM više od nabavne cijene

Vijesti 08. mar 202212:39 > 12:45 2 komentara
N1

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo izvještaj protiv dvije osobe – N.Š. iz Istočne Ilidže i Đ.S. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da su kao odgovorne osobe u pravnim licima počinila krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“.

Kako N1 saznaje, riječ je o Đorđu Saviću, direktoru Krajina groupa i Nebojši Šešliji, direktoru Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu.

Osobe se sumnjiče da su navedeno krivično djelo počinile na način da su iskoristile svoje položaje i dogovorile cijenu medicinskog uređaja za Bolnicu Srbija u Istočnom Sarajevu, prije samog postupka javne nabavke istog, te tako nanijeli imovinsku štetu nevedenoj bolnici u iznosu od 55.232 KM.

Kako N1 saznaje, uređaj je Krajina group nabavila za 3.226 KM, a prodala Bolnici za 58.500 KM.

Slučajno ili ne, državni parlamentarac, a tada direktor Puteva RS Nenad Nešić, donirao je Bolnici “Srbija” uređaj koji je plaćen 58.500 KM za dijagnostifikovanje periferne arterijske bolesti. Tada se u javnosti pojavila informacija da je uređaj neuporedivo jeftiniji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare