MUP o detaljima devastacije Saborne crkve u Mostaru: Pljačkaši koristili skelu

Izvor: N1

Nakon što su zaprimili dojavu o krađi kablova iz Saborne crkve, policijski službenici MUP-a HNK obavili su uviđaj te su ustanovili da je nestalo oko 60 metara električnog kabla i još oko 30 metara kabla van crkve koji je bio pri jednom kontejneru, izjavio je za N1 portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić. Dodao je da je Crkva u vrijeme krađe bila otključana, zbog čega ovo krivično djelo nije okarakterisano kao teška krađa.

„Provalnici, odnosno osobe koje su izvršile kazneno djelo krađe iskoristili su postojeću skelu, te su iz ormara otuđili tablu za osigurače. Nadam se da ćemo naći počiniteljeovog kaznenog djela”, kazao je Marić.

Mostarci ogorčeni devastacijom Saborne crkve: “Šta je iduće?”

U ovoj godini u Sabornoj crkvi prema njegovim riječima izvršene su još dvije krađe.

„Otuđen je milodar te smo počinitelje našli i postupili sukladno zakonskim propisima, sredinom osmog mjeseca otuđili su table bakra našli smo i u tom slučaju počinitelje. Tako da smo u ovoj godini imali tri krađe u Sabornoj crkvi”, rekao je Marić.

N1

Zbog izjave mostarskog paroha Duška Kojića u kojoj kaže da se zbog svih ovih događaja boji za vlastitu sigurnost, portparol MUP-a HNK istakao je da se nijedan građanin Mostara ne treba bojati za svoju sigurnost osim u slučaju ako imaju informacije i detalje s kojim policija nije upoznata.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar