MUP RS predstavio oružje i novo vozilo “Vihor” (FOTO/VIDEO)

Vijesti 04. apr 202214:13 3 komentara
N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Policija Republike Srpske slave 30 godina postojanja. Na centralnoj svečanosti u Banjaluci prikazan je dio opreme, ali i novo vozilo "Vihor" razvijeno u saradnji sa Tehničko-remontnim zavodom u Bratuncu.

Primarni zadatak policije, poručio je ministar Dragan Lukač, jeste očuvanje mira u Bosni i Hercegovini, ali i bezbjednosti svih građana.

Danas je MUP garant bezbjednosti Republike Srpske, svih građana. Organizovana snaga koja može da se nosi sa svim zadacima i izazovima koji su pred njima u cilju zastite građana i njihove imovine“, rekao je Lukač.

Ranije su se prisutnima obratili premijer RS Radovan Višković i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

N1
N1
N1
N1

“Danas je MUP garant bezbjednosti Republike Srpske, svih građana. Organizovana snaga koja može da se nosi sa svim zadacima i izazovima koji su pred njima u cilju zastite gradjana i njihove imovine”, rekao je Lukač.

Svečanosti je prisustvovao i ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović. Ističući kako “policija Republike Srpske nikada nije birala lak put”, Stefanović je naglasio kao primarni zadatak svih, očuvanje mira i stabilnosti. Interesantno, rekao je kako baš u tom kontekstu, treba posmatrati sinoćnju pobjedu Aleksandra Vučića i SNS na predsjedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima u Srbiji.

“Mi želimo da sve što stvaramo za propadnike srpskog naroda u Republici Srpskoj omogućimo i za pripadnike drugih naroda u Republici Srpskoj”, rekao je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković. On je najavio izmjenu zakonskih rješenja u cilju dodatne zaštite policijskih službenika.

Podsjetimo upravo to je najavuo član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik nakon ubistva Radenka Bašića, šefa prijedorske krim policije 21. marta.

Povodom 30. godina Policije Dodik je istakao kako je za mir neophodna jaka policija.

“Ako ulažemo u to ulažemo u stabilnost i mir. Bezbjednost je nedjeljiva u odnosu na nacije, na države”, zaključio je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare