Muriz Memić: Kadrija Kolić ismijava moje mrtvo dijete, neka se ne igra

Vijesti 05. jul 202313:17 3 komentara
F.Z./N1

Pred Apelacionim vijećem Suda BiH, 26.juna 2023. godine okončan je dokazni postupak u predmetu protiv optuženih Zijada Mutapa, Alise Ramić (Mutap), Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića. Danas je bilo održano iznošenje završnih riječi.

Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića obratio se danas medijima. Istaknuo je kako je Tužilaštvo BiH iznijelo završne riječi.

“Iskreno ne znam da li bi iko bolje. Dodali su novo svjedočanstvo doktora Kemala Dizdarevića. Ne stavlja se optuženim na teret ubistvo, što je pokušao Kadrija Kolić da obrazloži na svoj način. Žalosno je gubiti vrijeme za njega. Tužioci su sve rekli što je trebalo”, kazao je Memić.

Potom je dodao:

“Sud očekuje sutra nastavak. Očekujem da budu optuženi i to najstrožijom kaznom. I to sve zbog načina njihovog ponašanja proteklih sedam godina. Zbog ponašanja Kadrije Kolića sam ja u sudnici već sedam godina. Zbog njega i njemu sličnih. Pokušao je pričati o kantonalnoj presudi, o podmetnutim dokazima… On danas o tome priča, samo što nije rekao da je pogriješio Kantonalni sud i Vrhovni sud”.

Arijana Memić nakon završnih riječi Kolića: Emocije ne shvata neko ko ih nema

Muriz Memić je oštro prokomentirao Kadriju Kolića, advokata Josipa Barića.

“Tužioci su sve objasnili. To je čekam sedam godina. Sistem je koruptivan bio, dešavaju se promjene. Kadrija Kolić je lažov, čovjek bez emocije i empatije. Tužioci imaju emocije, Kadrija Kolić je nema. Pokušava obmanuti sudsko vijeće. I dalje ismijava moje mrtvo dijete. Poručujem mu da se ne igra, da ja radim preozbiljnu stvar. Ja želim da saznam ko mi je ubio dijete. Ne tražim više ništa. Ja ne tražim pare kao on. Neka se ne igra sa mojim živcima i osjećanjima. Mučno je slušati Kadriju Koliću, on vrijeđa moje mrtvo dijete”, zaključio je Memić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare