Murphy i Bećirović na sastanku, razgovarali o aktuelnim temama

Vijesti 22. nov 202215:17 1 komentar
Predsjedništvo BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović sastao se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Michaelom Murphyem i tom prilikom razgovarao o nizu vanjskopolitičkih i unutrašnjopolitičkih pitanja, saopćeno je iz kabineta Bećirovića.

Na sastanku je, između ostalog, razgovorano o euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine, s posebnim akcentom na važnost inteziviranja reformskih procesa u Bosni i Hercegovini.

Član Predsjedništva BiH Bećirović naglasio je kako Bosna i Hercegovina cijeni dosadašnju podršku SAD-a, kao i neophodnost međunarodnog prisustva u državi, prvenstveno EUFOR Misije ALTHEA. Također, ocijenio je važnom pomoć Ministarstva odbrane i institucija SAD-a Oružanim snagama BiH.

Također, tokom susreta su razmijenjene informacije o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Ambasador Murphy izrazio je očekivanje da će se nove parlamentarne većine na svim nivoima vlasti, nakon dužeg zastoja, okrenuti ka ubrzanijem provođenju reformi, koje će pokrenuti zemlju iz stagnacije, navedeno je u saopćenju iz službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare