Mustafić, Delić, Husić, Mehmedović i Vojičić u Danu uživo

Vijesti 05. dec 202312:52 0 komentara
N1 BiH

U Danu uživo gledajte:

Lideri 27 evropskih zemalja najvjerovatnije neće donijeti odluku o otvaranju pristupnih pregovora sa Bosnom i Hercegovinom na predstojećem samitu u Briselu. U današnjem Danu uživo izvještavamo iz Brisela nakon sastanka reprezentacije naše zemlje sa predstavnicima EU. Donosimo reakcije iz Bosne i Hercegovine.

Sa nama je danas reditelj Dino Mustafić, koji privodi kraju novi film “Paviljon” i čiju predstavu “Sanjao sam da sam te probudio” publika čeka u Narodnom pozorištu u Beogradu. Izuzev njegovih posljednjih angažmana komentarišemo i domaće aktuelnosti.

O novom političkom projektu za Dan uživo govori Šemsudin Mehmedović, dugogodišnji član SDA i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH.

Od 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, do 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava, u saradnji s partnerima, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike sprovodi kampanju “Isključimo nasilje nad ženama i djevojčicama”. Aktivnosti su dio globalne kampanje “16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja”, koja poziva na okončanje svih oblika nasilja nad ženama i djevojčicama. Sa nama je danas resorni ministar Adnan Delić i Sabiha Husić, direktorica ženske organizacije “Medica”.

Naša muzička gošća je Sara Vojičić, kćerka popularnog Tife, koja je sa svojim bendom Dolia izbacila prvi singl “The Gift”.

Donosimo aktuelnosti iz zemlje, regije i svijeta, a vašoj pažnji preporučujemo i naš sportski blok.

Sa vama je danas Emela Burdžović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!