Mustafić o tribini “Zločin ateizma”: Vjerski radikalizam unosi nesigurnost

Vijesti 20. dec 202212:45 3 komentara
N1

Bosanskohercegovački režiser Dino Mustafić pridružio se nizu osoba koje su u javnosti izrazile nagodovanje zbog održavanja tribine na temu "Zločin ateizma" u okviru koje će predavanje održati hafiz Dževad ef. Gološ.

Mustafić je na Twitteru objavio kako ova javna tribina ugrožava slobodu izbora, svjetonazorska opredjeljenja i sekularnost društva, te da kao takva ne smije biti finansirana iz budžeta.

“Vjerski radikalizam uvijek vodi u opasni fanatizam koji donosi nestabilnost i osjećaj nesigurnosti”, komentirao je Mustafić.

Omladinsko udruženje Tempo Vogošća organizira  večeras javnu tribinu koja nosi temu “Zločin ateizma”, a čiji je gost je predavač hafiz Dževad ef. Gološ.  Objavljeno je da je lokacija ovog događaja Javna ustanova Kulturno sportski centar Vogošća, te da je tribina namijenjena i muškarcima i ženama.

Najprije su reagirali iz Naše stranke, čiji je predsjednik Foruma mladih KS Timur Vilić zatražio zabranu održavanja jednog ovakvog događaja, te je u ime Foruma mladih pozvao da “Općina Vogošća prestane finasirati Omladinsko udruženje Tempo koje je organizator sporne tribine”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare