Muzurović, Šahman, Mustafić, Panji i Hafizović gosti Novog dana

Vijesti 01. apr 202216:07 0 komentara
N1

Aktuelne teme i zanimljivi gosti očekuju vas i u subotnjem izdanju Novog dana.

Hapšenja zbog nelegalne trgovine kanabisovim uljem, ponovo su aktuelizovala pitanje potrebe legalizacije korištenja kanabisa u medicinske svrhe. Gosti “Novog dana” će biti Gordan Muzurović, predsjednik Udruženja oboljelih od multiple skleroze u KS i Bilsena Šahman, farmaceutkinja i zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo.

Narodno pozorište u Sarajevu će u ponedjeljak organizovati nekoliko događaja povodom 30 godina od opsade Sarajeva. Naš gost će biti Dino Mustafić, direktor Narodnog pozorišta.

Sabolš Panji, novinar mađarskog Direkt36, iz Budimpešte za N1 govori o predstojećim parlamentarnim izborima u Mađarskoj, šansama Viktora Orbana i opozicije, o tome šta Mađari mogu očekivati ako Orban pobijedi, te o pogledu na rat u Ukrajini iz Mađarske.

Sa zalaskom sunca počinje najsvetiji mjesec za muslimane, Ramazan, u okviru kojeg vjernici poste od ranog jutra do zalaska sunca. O postu, univerzalnim religijskim vrijednostima, o životu, za “Novi dan” govori imam Alipašine džamije u Sarajevu, Muhamed Hafizović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!