MVP BiH odbacuje tvrdnje Košarca da je opstruiralo njegovo učešće na UNWTO

Vijesti 21. apr 202216:25 0 komentara
N1

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine odbacuje kao neistinite i zlonamjerne tvrdnje ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca da je MVP BiH opstruirao bilo šta pa i njegovo učešće na Skupštini UNWTO.

“Naprotiv, MVP BiH je izdavanjem akreditiva ambasadorici BiH u Kraljevini Španiji spriječio bruku i propuštanje da BiH uopće ima predstavnika na skupu s obzirom da su MVTEO, odnosno ministar Košarac, zakasnili sa prijavom. To potvrđuje i dokumentacija koju transparetno objavljujemo, a koja kaže da je rok za prijavu bio 18. april, a da je MVP zahtjev za akreditive od Košarca zaprimio tek 19. aprila.”

“Ne ulazimo u motive zbog čega Košarac neažurnost i kašnjenje pokušava besmisleno politizirati, izmišljati opstrukcije i zavjere, već obavještavamo javnost da je MVP, uprkos tome, poslao i zakašnjelu dokumentaciju MVTEO u Madrid i uradio sve što je bilo moguće da BiH ima predstavnike na skupu. Ako Košarac sebi može dozvoliti da kasni s prijavom, MVP nije mogao dozvoliti da BiH pokazuje neprofesionalnost te je na vrijeme izdao akreditive.”

“Ovo nije prvi put da Košarac neosnovano i lažno optužuje MVP i ministricu Turković ali je, ipak, rijetkost da se banalni nerad i neodgovornost pokušavaju opravdati na ovakav način. Ne želimo vjerovati da je ministar Košarac ovim prizemnim optužbama i neistinama samo pokušao izbjeći izazov glasanja o statusu Rusije u ovoj organizaciji”, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!