MVP BiH: Uručena diplomatska nota Rusiji u vezi sa snabdijevanjem gasom

Vijesti 30. dec 202017:48 2 komentara
N1

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković danas je održala hitan sastanak sa privremenim otpravnikom poslova Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Aleksejem Kerestedžijancem, na kojem je razgovarano o problemu snabdijevanja plinom.

“Ministrica Turković je upoznala privremenog otpravnika poslova sa trenutnim problemom te uručila diplomatsku notu u kojoj se traži da nadležna ruska kompanija omogući nastavak postojećeg snabdijevanja plinom, koji traje već nekoliko decenija“, navodi se u saopćenju Ministarstva.

U saopćenju se dalje navodi da je privremeni otpravnik poslova Kerestedžijanc kazao da će notu urgentno proslijediti nadležnim u Ruskoj Federaciji, kako bi se postigao dogovor i riješio problem.

Tom sastanku je jutros prethodio sastanak ministrice Turković sa direktoricom “Energoinvesta” Biserom Hadžialjević, direktorom kompanije “BH-Gas” Jasminom Salkićem i savjetnikom direktora “BH-Gasa” Almirom Bečarevićem.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare