N1 na Adventu u Mostaru: Zimske radosti za djecu, zabava i nostalgija za odrasle

Vijesti 19. dec 202213:45 0 komentara
N1

Vlada HNK i Grad Mostar su i ove godine građanima i turistima priredili Advent i okitili grad uoči novogodišnjih praznika.

Mostar je okićen od Trga Musala pa sve do velikog parka Zrinjevac gdje se održava centalna manifestacija ovogodišnjeg Adventa. Građani su zadovoljni ponuđenim.

“Lijepo je vidjeti grad ukrašen. Danas je i sunčan dan, ima šetača, djeca uživaju”, rekao je jedan od Mostaraca dok drugi građanin ističe: “Čini mi se da je bogatiji za razliku od prethodnih godina. Imamo i klizalište gdje se djeca igraju.”

N1

Osim klizanja, posjetioci mogu uživati uz kulinarske specijalitete u montažnim kućicama koje u ovom zimskom periodu izgledaju lijepo.

“Sve mi je nostalgično, ne znam zašto. Volim ovaj period godine”, kaže jedan građanin za N1.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

“Advent u Mostaru postao je središnja manifestacija na godišnjoj razini kada je u pitanju grad Mostar, čija je jasna ideja da je brendiramo u turističku manifestaciju koja će privući brojne posjetitelje iz zemlje i regije, kako je to bio i prošle godine slučaj”, rekao je član Organizacijskog odbora Adventa u Mostaru i dočeka Nove godine Marin Čuljak.

N1

U parku Zrinjevac je i montirana bina gdje građani imaju priliku svakodnevno pratiti dječije programa, a centralni događaj će biti za novogodišnju noć gdje će goste zabavljati Željko Bebek.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!