N1 na Weekend Media festivalu u Rovinju

Vijesti 19. sep 202418:00 0 komentara
N1

Na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu u Rovinju, N1 će obilježiti deceniju svog postojanja posebnim panelom, dok će naši novinari i producenti aktivno učestvovati kao panelisti i moderatori na brojnim drugim diskusijama.

U petak, u 12.20h, posjetioci će u glavnoj sali imati priliku da prate panel diskusiju pod nazivom “Snaga i značaj news kanala u eri populizma i lažnih vesti”, koju N1 organizuje povodom 10. rođendana.

Učesnici panela biće CNN-ova novinarka Melisa Bel, kao i direktori N1 iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine – Igor Božić, Tihomir Ladišić, Katja Šeruga i Amir Zukić. Zajedno će razmatrati načine na koje globalnii regionalni mediji mogu očuvati vjerodostojnost i nezavisnost u vremenu neviđenih pritisaka.

N1 je regionalna news platforma koja je počela sa radom 2014. godine. Od osnivanja je partner CNN-a, a kroz proslavu 10. rođendana slavi i 10 godine uspješne saradnje sa jednom od najvećih medijskih kuća današnjice.

Novinari N1 su i ove godine pozvani da na Weekend Media festivalu učestvuju kao panelisti i moderator. Novinarka N1 iz Beograda Žaklina Tatalović učestvovaće u subotu na panelu “Gdje novinari griješe?” koji ima za cilj da otvori pitanja koja sudanas važnija nego ikad – kako novinari mogu da osiguraju tačnost informacija u svetu brzih vijesti i stalnog pritiska da budu prvi? Ko su ljudii izvori kojima vjerujemo, kako prepoznati provjerene izvore, i koje su najveće zamke u provjeri činjenica?

Svoja će viđenja na panelu podijeliti i Sabina Tandara Knezović, politička reporterka sa NOVA TV, Srećko Matić iz Deutsche Wellea a panel će na moderirati Krešimir Macan, osnivač Manjgure.

Izvršna producentkinja N1 iz Zagreba Nera Valentić biće moderator panela “Kako doći do nove publike?” pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta.

Kako velike televizijske kuće dolaze do novih gledalaca i zadržavaju interes postojećih? Na koji način ozbiljne, društveno odgovorne teme približiti građanima prezasićenim i bombardovanim informacijama? Kako se s tim izazovima nose tradicionalne političke institucije kao što je Evropski parlament? Gdej su u ovoj priči mladi? Stavove na tu temu iznijeće Rahela Štefanović, glavna urednica HRT-a, Maja Ljubić Kutnjak iz kancelarije Evropskog parlamenta u Hrvatskoj i naučni savetnik Boris Jokić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!