N1 saznaje: U sklopu akcije “DM” u BiH uhapšeno pet osoba, evo za šta se terete

Vijesti 25. maj 202309:22 0 komentara
N1/Ilustracija

Širom Bosne i Hercegovine, kao i u brojnim evropskim zemljama, izvedena je akcija DM, na čijoj su meti bili pripadnici međunarodne grupe za organizovani kriminal.

Podsjetimo, pod nadzorom tužitelja Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) uz asistenciju policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS, u okviru operativne akcije kodnog naziva “DM”, proveli su službene radnje na području Kantona Sarajevo, Unsko-sanskog kantona i Republike Srpske na ukupno 13 lokacija.

Ranije je navedeno da u saradnji sa EUROPOLOM, agencije za provedbu zakona u više evropskih država (Hrvatska, Slovenija, Njemačka, Nizozemska, Belgija i druge države članice Evropske unije), provedene aktivnosti pretresanja imovine i osoba.

Kako N1 saznaje uhapšeno je u sklopu ove akcije i pet osoba sa područja Bosne i Hercegovine. Kako nam je rečeno iz pouzdanih izvora osobe se sumnjiče za trgovinu oružjem i drogom.

Uskoro objavljujemo više detalja…

Kako je ranije objavio Jutarnji list više osoba je uhapšeno u srijedu ujutro širom Hrvatske u sklopu međunarodne policijske akcije razbijanja kriminalne skupine koja se sumnjiči za krijumčarenje više od 100 kilograma kokaina i heroina te više od 100 kilograma hašiša, kao i krijumčarenje vojnog vatrenog oružja i eksploziva. Policija sumnja da je na čelu osumnjičene zločinačke bande Dino Muzaferović zvani Cezar iz Velike Kladuše, koji je trenutno na odsluženju zatvorske kazne u Rimu, nakon što je krajem prošle godine izručen iz Njemačke u Italiju.

Kako je ‘pala‘ Cezareva narkobanda: Cijelu operaciju vodio je iz zatvora u Rimu

Navode kako su se odvila i hapšenja Muzaferovićevih navodnih saradnika u nekoliko zemalja, među kojima su BiH, Belgija, Italija, Nizozemska, Slovenija i Njemačka, a u akciju su također uključene Američka agencija za borbu protiv narkotika (DEA) i Europol.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!