Na led-panelima širom Republike Srpske objavljeni su lažni rezultati glasanja o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici

Vijesti 29. maj 202413:04 5 komentara
Milorad Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik objavio je fotografiju na društvenim mrežama na kojima su ispisani lažni rezultati glasanja o rezoluciji o Srebrenici koji su postavljeni na led-panelima u centru Banjaluke, ali i širom Republike Srpske.

Preko 100 led-panela na kojima stoji rezultat 109:84 postavljeni su širom Republike Srpske.

– Ovako danas izgleda Republika Srpska, jedna poruka – Ponosne Srpska i Srbija – objavio je Dodik.

Ovu kampanju u kojoj su se suzdržane zemlje prikazale kao protivnici Rezolucije, što nije istina, započeli su političari iz Republike Srpske i Srbije odmah nakon što je Generalna Skupština usvojila.

Podsjetimo, samo 19 zemalja članica bilo je protiv rezolucije. Za rezoluciju glasalo je 84 zemlje, a 68 ih je bilo suzdržano.

Milorad Dodik i Aleksandar Vučić, kao i njihovi politički istomišljenici prije nego je Rezolucija o genocidu u Srebrenici usvojena koristili su različite propagandne strategije. Dodik je prijetio secesijom, govorilo se o targetiranju srpskog naroda i Srbije kao genocidnih, Vučić se ogrtao zastavom, išao u New York lobirati. Govorilo se da ako se rezolucija usvoji svijet više neće biti isti. Niko se nije nadao da će usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici Vučić i Dodik slaviti kao pobjedu.

Zlatko Lagumdžija, ambasador Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama nakon usvajanja rezolucije kazao je da je usvojena košarkaškim rezultatom. Kampanja u Republici Srpskoj najvjerovatnije je odgovor na tu izjavu.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare