Na sjednici Vijeća ministara BiH imenovanja rukovodilaca državnih institucija

Vijesti 09. feb 202308:45 0 komentara
Vijeće ministara BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine trebalo bi na sjednici koja je zakazana za danas imenovati rukovodioce nekoliko državnih institucija.

Među institucijama koje bi nakon današnje sjednice Vijeća ministara trebali imati novo rukovodstvo su Služba za poslove sa strancima, Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova te Agencija za policijsku podršku.

Pred ministrima je i rang-lista uspješnih kandidata za izbor direktora i dva zamjenika direktora Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, direktora i zamjenika direktora Granične policije Bosne i Hercegovine i zamjenika direktora Državne agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

Ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik Naroda i Pravde (NiP) Elmedin Konaković, nakon konstituirajuće sjednice Vijeća održane prošle sedmice, a i sinoć u emisiji Pressing na N1 televiziji najavio je mogućnost smjene direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića i zamjenika direktora Trifka Buhe, ali to za sada nije na dnevnom redu Vijeća ministara BiH.

Između ostalog, trebale bi biti imenovane i komisije koje će provesti proceduru izbora rukovodilaca državnih institucija, te bi ministri trebali biti upoznati o isteku mandata direktora brojnih državnih agencija i institucija.

Sjednica počinje u 11:00 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!