Na Sokolac stigla ruska politička delegacija, predvodi je Sergej Baburin

Vijesti 12. sep 202321:08 1 komentar
SRNA

Visoka politička delegacija iz Rusije, koju predvodi predsjednik Međunarodne slovenske akademije nauka, obrazovanja, umjetnosti i kulture Sergej Baburin, doputovala je večeras na Sokolac, rekao je Srni načelnik općine Milovan Bjelica.

Bjelica je naveo da je u toku prijateljski neformalni razgovor sa gostima iz Ruske Federacije, a sutra će od 8:30 sati razgovarati o budućoj kulturnoj, sportskoj i privrednoj saradnji.

Sastanak će biti u zgradi Općine Sokolac, a potom će gosti u pratnji domaćina posjetiti groblje “Novi Zejtinlik”.

Bjelica je naglasio da je Baburin prijatelj RS-a i srpskog naroda, što je pokazao u ratnim vremenima, a danas to potvrđuje njegovanjem i potvrđivanjem kulturnih veza i saradnje.

On je napomenuo da će visoku političku delegaciju sutra primiti i gradonačelnik Istočnog Novog Sarajeva Ljubiša Ćosić u prostorijama Gradske uprave, potom će ruska delegacija posjetiti i Sarajevo.

Pored Baburina, koji je i bivši potpredsjednik Državne dume, u delegaciji su i predsjednik Međunarodnog Fonda ljudskog dostojanstva i bezbjednosti, koordinator Komiteta za saradnju sa Srbima u Srbiji i Republici Srpskoj Andrej Snegov i direktor kompanije “Vektor-N” Sergej Dobrinjin.

Podsjetimo, Baburin je od ranije poznat po podupiranju stavova Vladimira Putina, ali i predsjednika entiteta RS, Milorada Dodika, pa je tako i danas izjavio da se “visoki evropski funkcioneri bave zlim ciljevima” u odnosima na ovaj entitet.

Ujedno, iz kabineta načelnika Sokoca, ranije danas je istaknuto Iz kabineta da je želja Baburina da “televizijska ekipa iz Rusije predstavi ruskoj publici istinu o ratu na području Sarajevsko-romanijske regije”. Opširnije na linku ispod.

Delegacija iz Rusije u posjeti nekoliko mjesta u BiH: Naveli i sa kojim ciljem

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare