Načelnik Bratunca: Nije isključeno da je ugrožena bezbjednost i drugih ljudi

Vijesti 08. nov 202114:08 > 15:43 0 komentara
N1

U ugostiteljskom objektu u Bratuncu juče je izvršen fizički napad od strane tri osobe na načelnika ove opštine Srđana Rankića, pri čemu su mu ustanovljene tjelesne povrede.

Osobe N.M. iz Bratunca i G.S. i N.M. iz Srebrenice odmah po prijavi lišeni su slobode zbog krivičnog djela „Ugrožavanje sigurnosti“ i zadržani u pritvoru Policijske stanice u Bratuncu.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji je saopštio da se nakon preduzimanja svih mjera i radnji i dokumentovanja događaja tužilaštvu dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Apel vlastima

Ovim povodom Rankić je sazvao press konferenciju gdje je detaljno govorio o jučerašnjem napadu.

“Razgovarali smo o aktuelnoj situaciji na teritoriji Bratunac. Povod za to je nemio događaj. Od jedne kriminalne grupe izvršen je napad. Preko lažnih Facebook profila se širi i lažna informacija i mržnja, a ujedno je to i poziv na linč. Od juna mjeseca te aktivnosti teku. Za sve to su podnijete krivične prijave. Imali smo situaciju da se ta grupa drznika drznula da napadne načelnika opštine i ako se nešto ne preduzme nije isključeno da je ugrožena bezbjednost i dugih ljudi na teritoriji opštine Bratunac”, kazao je Rankić.

Osobe koje su izvršile napad su pritvorene, no Rankić je uputio apel.

“Već čujem informacije kako se pozivaju da imaju veze u MUP-u i Tužilaštvu RS, da će biti pušteni i da neće biti procesuirani. Apeliram na vlasti da se to ne smije desiti. Nije ovo napad na Srđana Rankića nego na instituciju načelnika jedne općine”, kazao je Rankić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!