Načelnik Mašović i Ademović posjetili kasarnu ‘Kozara’ u Banjaluci

Vijesti 12. apr 202317:00 0 komentara
Fena

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Kemal Ademović posjetio je jučer kasarnu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine "Kozara" u Banjaluci, saopćio je Sektor Parlamentarne skupštine za odnose s javnošću pozivajući se na Ademovićev kabinet.

Susreo se s generalpukovnikom Senadom Mašovićem, načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, koji ga je upoznao sa trenutnom situacijom u OSBiH te izrazio potrebu za jačanjem saradnje.

Generalpukovnik Mašović izrazio je zahvalnost za podršku usvajanju uvećanog budžeta institucija Bosne i Hercegovine za 2023. godinu te izrazio nadu da će Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine dobiti potrebnu podršku u oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Ademović se tokom posjete susreo i sa zamjenikom komandanta KP OS BiH za resurse, brigadirom Rusmirom Mrkovićem, te posjetio prostorije kasarne „Kozara“ kako bi se upoznao sa uslovima i kapacitetima kojim raspolaže kasarna.

Izrazio je zadovoljstvo što će usvajanje uvećanog budžeta dovesti do povećanja plata uposlenicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, ali i što će biti osiguran novac za modernizaciju Oružanih snaga. Napomenuo je da će nastaviti pružati podršku OSBiH u punom kapacitetu te da će svojim djelovanjem u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine nastojati osigurati im što bolje uslove za rad.

Nakon posjete kasarni, Ademović je prisustvovao iftaru u organizaciji Oružanih snaga BiH.

Učesnici posjete na kraju su konstatirali da su Oružane snage Bosne i Hercegovine spremne i kapacitirane da budu garant mira i stabilnosti BiH, kao i da uspješne i jake Oružane snage znače uspješnu i jaku Bosnu i Hercegovinu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!