Nadarević: Čuo sam da se ćevabdžije udružuju da nabave vakcine

Vijesti 31. dec 202020:20 > 20:26 0 komentara

U specijalnom Pressingu u novogodišnjoj noći donijeli smo satiričnu analizu tragikomičnih poteza ovdašnjih političara i komentare gafova, društvenih apsurda i živopisnih likova sa javne scene. Najveće “provale” godine komentirisali su: psiholog Srđan Puhalo, kolumnista Adis Nadarević – Riđobrki i Admir Čular - Čika Gagara iz Helem Nejse.

Jedna od najvećih afera u 2020. godini – bila je afera Respiratori. Respiratore je u ime Vlade Federacije nabavila firma za proizvodnju malina. Za testove je bila zadužena fabrika namještaja, a kolačara je nabavila maske.

“Ja bih da pozdravim nove pristupe o ovoj godini. Mislim da svako treba da se bavi tuđom strukom i u tom smislu da se nekako mješamo. Nadam se da će se tradicija nastaviti sa vakcinama. To je prijedlog Umjetničkog kolektiva Helem nejse, da mi uvezemo vakcine, budući da smo preregistrovali svoje pravno lice. Možemo i to sad uraditi. Imamo jednog momka koji je završio DIF. On nam može potpisati vakcine, samo moramo skontati koje ćemo – zapadne ili ruske. Ono što je bitno, vi novinari ste uspjeli raskrinkati svaku aferu u ovoj godini. Što pravite tolike pompe? Uopšte ne dopuštate ljudima da se pošteno bave kriminalom”, rekao je Čular.

Nadarević se nadovezao, kazavši da se osjeća direktno prozvanim.

“Pisao sam o respiratorima i sad se gorko kajem. Sad kad treba nabaviti vakcine niko neće. Mimo procedura uveli respiratore, to je praktičan naš um. Šta ima veze što kolačara uvozi maske, pa i kuhari stavljaju maske, i što respiratore uvozi firma koja proizvodi maline, pa ima piljevine. Ima tu neke sukcije i puhanja”, naveo je Nadarević.

Puhalo je rekao da svako sebi nabavlja vakcine.

“Nećete nas ni ovaj put prevariti. Mi znamo koje ćemo vakcine uzeti. To su naše tradicionalne istočnjačke vakcine, i to su vakcine koje odgovaraju nama u RS-u i nećemo dozvoliti da se naš identitet na bilo koji način uruši, pa taman to bile i zapadne vakcine. Odmah da razjasnimo nema prenosa nadležnosti, vakcine će naše dokučiti dokle je Republika Srpska, a vi se dijelite po kantonima. Jeste li majoriziranini ili niste, da li će u šeheri biti jedna vakcina, to nas ne zanima”, kazao je Puhalo.

“Čuo sam da se ćevabdžije u Federaciji udružuju da uvezu vakcinu”, rekao je Nadarević.

“Kad mogu malinari, mogu i oni, ali nisu se mogli dogovoriti – je li travnički ili sarajevski, u svakom slučaju nema svinjetine u njima”, istakao je.

Čular je u stilu premijera Federacije Fadila Novalića rekao:

“Ne bih ja rekao da je premijer Novalić bio uhapšen zbog afere respiratori, već da je lišen slobode, a isto tako da je pušten da se brani sa slobode, već da mu nije određen privor, a SDA nije na izborima izgubila tri važne opštine u Kantonu Sarajevu, nego nije pobijedila”.

Ovo neka ostane među nama, zamolio je Nadarević.

“Meni je pričao čovjek iz Gradačca, da je Fadil trebao glumiti Spidermana i baš zbog toga što nije znao staviti masku uloga je propala. Kasnije je pokušao sa karijerama, ronilac, pa varilac i uvijek neka maska i tako smo završili sa premijerom, jer to može raditi ko god”, kazao je.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!