Nagomilani gubitak ‘Aerodroma RS’ od 7,32 miliona KM: Protiv preduzeća vođena tri sudska spora

Vijesti 24. jun 202409:59 0 komentara
Aerodrom RS

Akumulirani gubitak “Aerodroma RS” na kraju prošle godine dostigao je iznos od 7,32 miliona maraka, navedeno je u revizorskom izvještaju tog javnog preduzeća koji je uradila nezavisna revizorska kuća “Grant Thornton ”.

Takođe, revizori su naveli i da su krajem prošle godine tekuće obaveze “Aerodroma” prevazilaze tekuću imovinu za iznos od 5,32 miliona maraka.

“Uprava ovog javnog preduzeća smatra da uz pomoć Vlade Republike Srpske preduzima sve neophodne mjere u vezi sa kontinuiranim poslovanjem”, stoji u revizorskom izvještaju koji će biti razmatran na sjednici Skupštine akcionara ovog preduzeća, koja je najavljena za 28. jun, izvijestio je Glas Srpske.

U istom dokumentu stoji i da su na kraju prošle godine protiv preduzeća vođena tri sudska spora čija je procijenjena vrijednosti 460.429 KM.

“Preduzeće se na dan 31. decembra 2023. godine javlja kao tužitelj u jednom sudskom sporu čija je procijenjena vrijednost 62.383 KM”, navode revizori.

Naveli su da je, prema informacijama iz uprave, nakon 31. decembra protiv preduzeća pokrenuto šest sudskih sporova u iznosu od 411.640 KM.

“Pored toga, kiosk koji je u sastavu pristanišne zgrade je prestao sa radom i u toku je procedura otvaranja stečajnog postupka za povezano pravno lice “ARS turs” Banjaluka”, naveli su revizori.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!