Najavljeni protesti ispred OHR-a: “Zaustavimo dalju razgradnju države”

Vijesti 28. mar 202319:40 3 komentara
N1

Udruženje ReSTART BiH i Asocijacija nezavisnih intelektualaca Krug 99 pozvali su građane na proteste ispred zgrade Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu u petak, 31. marta, sa početkom u 14 sati.

Građanski aktivista i organizator protesta Suad Đozić poručio je da će svojim izlaskom ispred OHR-a građani potvrditi da su za građanski koncept uređenja društva.

“Zaustavimo dalju razgradnju države, odnosno cementiranje etno-feudalnog koncepta uređenja bh društva u tri etnička tora.

Svojim izlaskom ćete potvrditi da ste za građanski koncept uređenja društva kao osnovu za modernu, demokratsku državu Bosnu i Hercegovinu u kojoj će se poštovati ljudska i građanska prava svih njenih građana kao što je u svim zemljama EU”, poručio je Đozić.

Ističe da građani moraju izaći na proteste i zbog budućih naraštaja i njihove budućnosti.

– Izađite na ulicu, ako ni zbog čega drugog, onda zbog svoje djece i njihove budućnosti. Nije više 5 do 12, ovo je sad 12 i 5 – istakao je Đozić.

Kako je navedeno u pozivu, na skupu će se, između ostalih, obratiti Azra Zornić, Adil Kulenović, Miro Lazović, Suad Đozić, Mujo Aganović i Bakira Hasečić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (3)

Vidi sve komentare