Najla Begović iz Donje Jablanice u suzama: Moj tata želi da se vrati, zbog njega želim da se sanira naša kuća

Vijesti 21. okt 202411:36 0 komentara
N1 BiH

U stravičnim poplavama koje su pogodile, između ostalih, Donju Jablanicu, osim nepovratne štete koja se ogleda u brojnim ljudskim životima koji su izgubljeni, načinjena je i ogromna materijalna šteta.

Nadležni obećavaju pomoć, bili su na terenu, razgovarali su sa građanima i pružili im podršku. Osjetila se udruženost. Kako javlja reporterka N1 još uvijek se radi na sanaciji štete. O tome kako teče sanacija i kako je mještanima Donje Jablanice kazala je za N1 Najla Begović.

“Do kraja svog života sam zahvalna što smo ostali živi. Cijela porodica mi je ostala na okupu. Brata sam spašavala. Slike koje nikada neću zaboraviti i ne znam da li bi sebi oprostila da nisam našla snage da spasim brata. Komoda od cipela i vrata su krenula na njega. Božija snaga. Zakoračila sam i preuzela na sebe teret vrata i ormar i brat se izvukao. Da ga nisam spasila, sebi nikada oprostila”, navela je.

Potom je dodao:

“Velika tragedija. Ovo meni izgleda kao Srebrenica. Ovo je sila od Boga. Doživjeti tu noć… Mislila sam da se opraštamo sa ovog svijeta. Osmero nas je bilo u potkrovlju kuće. Nikada jutro da svane. Božija milost nas je spasila na ovom svijetu. Bilo je kao sudnji dan. Ukoliko je sudnji dan, a mi smo preživjeli onda smo dobri ljudi”.

Između ostalog, kazala je kako još uvijek nije sigurna u povratak u Donju Jablanicu.

“Ne želimo još ništa da konačno govorimo kako će ići dalje. Od nas pet ukućana svi imamo različito mišljenje. Nisam ovdje bila jedan period. Kako vrijeme prolazi mijenja se mišljenje. Lično nisam za to da se vratim. Moj tata bi se volio vratiti. Zbog tate bi voljela da se sanira…”, zaključila je Najla Begović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!