Najnoviji slučaj nasilja u BiH potaknuo još neke žrtve da progovore: Maloljetnice su godinama prijavljivale proganjanje (VIDEO)

Vijesti 01. jul 202419:35 0 komentara
N1

Gotovo svakodnevno svjedočimo eskalaciji nasilja u bh. društvu, no svaki novi slučaj iznova šokira javnost. Granice normalnog odavno su pređene. Rade li nadležni svoj posao, je li sigurnosna situacija narušena, stara su pitanja. Ona nova su jesmo li postali tolerantni na zločin i kako ozdraviti bh. društvo?

Uznemiravanje, presretanje, bušenje guma. Sve je to stariji komšija priređivao tada maloljetnoj Tei Muharemović, ali i drugim djevojakama skoro 8 godina. Iako je slučaj prijavljivala nadležnima, zaštitu nije dobila. Barem ne odmah.

“Par puta kada smo zvali policiju, uzimali su izjavu i sve, saslušali su nas. Međutim, imam osjećaj da uvijek treba previše da im pokažeš koliko te pogodilo, da bi ti povjerovali. Tek kada sam naišla na jednog jako finog policajca koji je zaista htio da se potrudi i pomogne dolazio je kasnije provjeravao mene i poznanicu, da li smo dobro, kako to ide. Uspjeli smo nekako. Ja sam kasnije otputovala kada sam se vratila, rečeno mi je da se dogodilo još nešto, pa da je tada napokon, da li je bio zatvoren ili ne, ne znam, nisam ga vidjela od prošle godine hvala Bogu”, ispričala je za N1 Tea Muharemović-Berić.

Da se nijedan slučaj ne smije zanemariti, učimo nažalost na iskustvima. Posljednjih dana ponovo novinske stupce puni crna kronika. Epicentar dešavanja ponovo glavni grad. Ubistvo 38-godišnje žene na Pofalićima, muškarac izboden na sarajevskoj benzinskoj pumpi, ubistva i samoubistvo na Širokači. Na eskalaciju nasilja, kao da niko nema adekvatan odgovor, kažu građani.

Opširnije u priči Dragice Gajić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!