UIO BiH imala najveću zapljenu cigareta u 2022. godini

Vijesti 11. dec 202210:16 3 komentara
UIO

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, u operativnoj akciji “Strijelac”, na Graničnom prelazu Rača oduzeli su 51.500 paklica cigareta u vrijednosti 309.000 KM.

Na osnovu operativnih aktivnosti, ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog cantra Tuzla izvršili su na graničnom prijelazu Rača detaljan pregled teretnog motornog vozila.

U pošiljci koja je ulazila u carinsko područje Bosne i Hercegovine, bila je deklarisana radna oprema kao roba koja se uvozi u BiH. Detaljnim pretresom vozila pronađena je skrivena i krijumčarena veća količina neprijavljenih i neobilježenih akciznih proizvoda.

Radilo se o 51.500 paklica cigareta (Regina, Manchester, Corset, FM, Trocadero), čija se ukupna tržišna vrijednost procjenjuje na 309.000 KM. Aktivnosti na terenu provedene su u skladu sa instrukcijama i uputama Tužilaštva BiH i naredbom Suda BiH.

Protiv osumnjičene osobe će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „krijumčarenje“ iz Krivičnog zakona BiH.

“Podsjećamo da je u toku 2022. Odsjek za provođenje propisa RC Tuzla, Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja privremeno i trajno oduzela 91.179 paklica cigareta, 7.900 paklica ručno motanih cigareta, dvije mašine za rezanje duhana, 1.382 kg sitno rezanog duhana i 615 kg duhana u listu”, saopćeno je iz UIO.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare