“Nakon 20 godina Tuzla ima novog prvog čovjeka, očekuje se da okrene novi list”

Vijesti 06. feb 202321:16

Drugo ime, ista stranka. Nakon dvadesetogodišnje vladavine Jasmina Imamovića, Tuzla je dobila novog gradonačelnika Zijada Lugavića. Obećao je puno, a velika su očekivanja i građana.

Nakon intenzivne predizborne kampanje u fotelju gradonačelnika Tuzle sjeo je Zijad Lugavić. Prvi radni dan nakon prijevremenih izbora. Građani zadovoljni, ali imaju velika očekivanja.

“Nakon 20 godina Tuzla ima novog prvog čovjeka, očekuje se da okrene novi list. On je u predizbornoj kampanji govorio o otvorenosti prema građanima, projektima… pred njim su veliki izazovi i mislim da će biti pod lupom javnosti – i bit će analiziran i nadziran od tuzlanske javnosti”, kazao je komunikolog Mirza Mehmedović.

Novi gradonačelnik mnogo toga najavljuje: poboljšanje privrednog ambijenta, unapređenje kulture, otvorenost gradske uprave za mlade u vidu programa prekvalifikacije i finansijskih sredstava.

“Sa mladima ćemo realizirati puno aktivnosti i jedna od njih je prostor hub gdje će mladi frilenseri moći raditi, to će biti gradski prostor infrastrukturno opremljen. Tu će moći raditi za svjetske firme”, kazao je Lugavić.

Poboljšanje infrastrukture, jačanje turizma – sve su to također ciljevi u narednom periodu. No, neki građani i nisu zadovoljni izborom većine građana koji su glasali.

Mirnes Ajanović je bio na drugom mjestu sa osvojenih skoro osam hiljada glasova. Smatra da će novi gradonačelnik biti samo produžena ruka dosadašnjeg gradonačelnika Imamovića i određenih lobija.

“Imamo kandidata koji je u rukama pa i ljudi koji su skloni mafijaškim poslovima, kada dođe da se radi ono što se mora raditi i kada ih uslove”, kazao je Ajanović.

Lugavić to odbacuje kao insinuacije poraženih kandidata. Želi da Tuzla napravi nove pozitivne korake.

“Građani su vidjeli da imam svoj pravac, svoj nivo obrazovanja, kulture, što ovaj grad zaslužuju. Svi koji me poznaju dok sam radio u svim sektorima znaju da imam svoj put i viziju i svoj pravac”, ističe.

Za sve ono što je novi gradonačelnik Zijad Lugavić stavio pred sebe ima dvije godine da to realizira. 2024. godine građani Tuzle na lokalnim izborima ocijenit će njegov rad.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar