“Nakon 7,5 godina vidio sam Alisinu suzu, kada je Dženan ubijen nisam je vidio”

Vijesti 06. jul 202313:04 0 komentara
N1

Presuda u ponovljenom suđenju Zijadu Mutapu, Alisi Ramić, Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću te Muameru Ožegoviću biće iznesena 21. jula. Advokat Ifet Feraget je kazao kako očekuje osuđujuću presudu.

Muriz Memić, otac Dženana Memića, kazao je nakon ročišta kako hoće da szna ko mu je ubio dijete, a da “oni hoće da sakriju ko mu je ubio dijete”.

O prvom obraćanju Alise Ramić kazao je da je bilo “jako emotivno”.

“Nakon sedam i po godina, ona traži da šeta, a Dženan je pod crnom zemljom. Ona je spavala na željeznom krevetu, Dženan je ukopan. Jako tužno i emotivno. Kasnije je skinula naočale, vidio sam i suzu kada se Hasan obraćao. Nisam je vidio kada je Dženan ubijen i kada je Dženanu bila dženaza, ali danas smo vidjeli suzu kada se počeo obraćati Hasan Dupovac”, rekao je Muriz Memić.

Na optužbe da se “dokazi izvode na osnovu šta bi bilo kad bi bilo”, rekao je da nije tačno i da postoje dokazi Tužilaštava.

“Hasan Dupovac je bio na obdukciji i znao da se radi o ubistvu, ali je 26.6. otišao na krvne delikte i diktirao izvještaj o saobraćajnoj nesreći. Nije to šta je bilo kad bi bilo. Znaju oni šta su radili”, rekao je Memić.

Za istragu o ubistvu Dženana Memića rekao je da “daleko odmakla”.

Advokat Ifet Feraget kazao je kako bi se trebala očekivati osuđujuća presuda.

“Poštujem pretpostavku nevinosti, ali odgovaram na vaše pitanje, očekujem osuđujuće presudu. Otvoreno je pitanje da li će Sud na osnovu provedenih dokaza moći, a mislim da hoće, zaključiti da se ovdje radilo grupi za organizovani kriminal koja je radila u namjeri da se zataška očigledno ubistvo”, rekao je Feraget.

Kolegu Kadriju Kolića je podsjetio da je Kantonalni sud Sarajevo odbio nalaz Ševala Kovačevića kao nestručan, nelogičan, kontradiktoran i suprotan svim materijalnim dokazima i saslušanim svjedocima.

“Opisivati događaj na način na koji je u sudskom postupku već isključe i na to smo potrošili pet godina, sasvim sigurno vam ne daje zapravo da ni on ni ostali advokati budu ponosni”, rekao je Feraget.

Upitao je zašto od Alise nisu oduzeli krvavu majicu, a od Dženana su sve.

“Da smo imali snimke hotela Crystal i kuće Šerifa Konjevića uštedjeli bismo pet godina. Na njima se vidi prva i zadnja tablica kombija koji ne pripada Ljubi Seferoviću. Ovo sve je opstrukcija istrage. Ako uništavate dokaze, a pozivate oštećene da vam kažu značaj tih uništenih dokaza, onda na neki način priznajete krivicu”, rekao je Feraget.

Kazao je i to kako Alisa Ramić (Mutap) “nikada nije saslušana od Tužilaštva na način kako Zakon o krivičnom postupku nalaže”.

“Znam da je vještačen i da je nalaz dr. Kučukalića 3.3.2016. da ona nema amneziju”, rekao je Feraget.

Ukoliko slučajno presuda bude oslobađajuća, Tužilaštvo BiH više nema mogućnost žalbe.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!