Nakon BiH, McDonald’s napustio još jednu zemlju

Svijet 06. jan 202315:45 1 komentar
F.Z./N1

Lanac brze hrane McDonald's saopštio je da je prestao s radom u Kazahstanu zbog poremećaja u lancima opskrbe.

“Lanac restorana brze hrane kojim upravlja Food Solutions KZ LLP prestaje s radom pod brendom McDonald’s u Kazahstanu zbog ograničenja u lancima opskrbe”, navodi se u saopštenju press službe McDonald’sa u toj srednjoazijskoj zemlji.

U saopštenju se navodi da će aktivnosti i otvaranje novih restorana brze hrane pod novim imenom biti objavljeni u skoroj budućnosti, dodajući da će na pitanja u vezi s nastavkom rada kompanije biti odgovoreno nakon razdoblja tranzicije brenda.

U saopštenju se također navodi da je brend prvi put počeo s radom pod upravom Food Solutions KZ LLP 2016. godine, dodajući da su otvoreni restorani u 24 grada u zemlji koji su zapošljavali oko 2.000 ljudi.

Podsjetimo, uprava McDonald’sa nedavno je oduzela licencu za poslovanje tog lanca restorana u Bosni i Hercegovini, a restorani u Sarajevu i Mostaru zatvoreni su zbog dugovanja za najam.

McDonald’s je prošle godine napustio i Rusiju zbog invazije na susjednu Ukrajinu, a novi vlasnik je restorane u toj zemlji preimenovao u “Ukusno i tačka”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare