Nakon Dodikovih poruka, Konaković pozvao na paintball borbu

Vijesti 23. apr 202313:50 8 komentara
F.Z./N1

Na posljednju izjavu predsjednika Republike Srpske o ujedinjenju sa Srbijom osvrnuo se lider NIP-a Elmedin Konaković. Za N1 poručuje da je umjesto stalnih polemika sa Dodikom odabrao koncept rada i konkretnih aktivnosti. Poziva sve koji šire retoriku konflikta, na paintball borbu, da osjete kako je prespavati u šumi u koju bi slali tuđu djecu.

“Svi u BiH, a i šire znaju da bi bilo kakav nasilan proces secesije ili nasilan proces prekrajanja postignutog unutrašnjeg uređenja vodio u konflikt. Ni moji ni Dodikovi snovi ne mogu se jednostrano realizovati, u ovoj zemlji može samo ono o čemu se dogovorimo”, rekao je Konaković u razgovoru za N1.

Dodik prijeti “ujedinjenjem RS i Srbije”: Mi smo jedan narod, bićemo i država

Konaković pojašnjava da svoje snove “prodaje” glasačima, a da zbog toga ne rješava probleme koji se mogu riješiti.

“Ne odgovaram na njegove svakodnevne izjave, ne referiram se na svaku. On je po ko zna koji put ponovio svoje želje o secesiji i pripajanju Srbiji, ja ponavljam svoju želju da ova zemlja bude građanska, sa jednim predsjednikom, bez entiteta i kantona, samo lokalna vlast i državni nivo. To je moj san”, rekao je Konaković za N1.

Umjesto svakodnevne polemike, Konaković kaže odabrao je koncept jačanja institucija Bosne i Hercegovine i popravljanja odnosa sa prijateljima BiH.

“One koji se služe retorikom konflikta pozivam na paintball borbu u nekoj od naših planina, na 15-ak dana borbe, ne moramo duže od toga. Da osjete kako je prespavati jednu noć u šumama u koje bi slali tuđu djecu. Većina njih nije ni u izviđačima provela noć na otvorenom i njihov plan je siguran sam da tamo pošalju tuđu djecu”, rekao je predsjednik Naroda i pravde.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare