Nakon gostovanja Aleksandre Pandurević na N1 reagovali iz Vlade RS: Njena predviđanja se nikada nisu ostvarila

Vijesti 09. aug 202418:02 0 komentara
N1

Vlada Republike Srpske obratila se saopćenjem nakon gostovanja članice Predsjedništva SDS-a, Aleksandre Pandurević u programu N1. Podsjećamo, Pandurević je kazala da kako stvari stoje Radovan Višković, premijer RS i Zora Vidović, ministrica finansija će prema njenim predviđanjima u narednih mjesec dana podnijeti ostavke zbog, kako navodi, katastrofalne finansijske situacije u ovom bh. entitetu.

Iz Vlade RS kažu da je ovaj bh. entitet ekonomski i finansijski stabilan te da, ističu, redovno izvršava sve svoje budžetske obaveze i to će, najavljuju, nesmetano i bez kašnjenja nastaviti da čini i u narednom periodu.

“Nema mjesta neutemeljenim tvrdnjama da Republici Srpskoj prijeti ekonomski krah i takve maliciozne i neistinite izjave imaju isključivo dnevnopolitički karakter. Navikli smo na ovakva „predviđanja“, ekonomski krah se pompezno najavljuje iz godine u godinu, i naravno da do njega nije došlo, a sve te izjave kreirane su isključivo u svrhu izazivanja uznemirenosti kod građana, što je krajnje neodgovorno”, naveli su oni.

Također, Pandurević je u programu N1 navela da prema svemu sudeći će i isplata penzija biti upitna, te da već sada mnogi budžetski korisnici, uključujući i medicinske radnike još nisu primili platu. Prema informacijama koje Pandurević ima, a koje su, kako je kazala za N1 neprovjerene javna preduzeća će morati pozajmiti pare Vladi RS za isplate plata.

“Član Predsjedništva SDS-a Aleksanadra Pandurević je često o stručnim temama govorila sa političkog aspekta, zanemarujući činjenice i njena predviđanja se nikada nisu ostvarila. Poražavajuća je činjenica da neko ko se predstavlja kao politički predstavnik srpskog naroda priziva loš scenario za Republiku Srpsku, a sve u svrhu podizanja ličnog političkog rejtinga”, naveli su iz Vlade RS.

Cjelokupno gostovanje Aleksandre Pandurević pogledajte u priloženom videu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!