Nakon hapšenja na Jahorini, Samardžija predat Tužilaštvu BiH

Vijesti 12. dec 202311:36 0 komentara
N1/F.Z.

Pripadnici MUP-a Republike Srpske predali su Tužilaštvu BiH nedavno uhapšenog Mladena Samardžiju.

Riječ je o licu koje se nalazilo na listi pedeset najtraženijih bjegunaca Evropske unije. Uhapšen je na Jahorini, zbog sumnje da je umiješan u trgovinu narkoticima. Samardžija uhapšen u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Specijalne antiterorističke jedinice MUP Republike Srpske. On se, već duže vreme nalazio u bjekstvu od slovenačkog pravosuđa, koje je za njim raspisalo potjernicu zbog umiješanosti u organizovani kriminal i trgovinu narkoticima, kao i izbjegavanja dolaska na sud, pred kojim se protiv njega vodi postupak.

Slovenački mediji su navodili da je Samardžija važio za dobavljača heroina koji je u augustu 2020. godine bio meta prikrivenih istražilaca slovenačke policije.

Kako je objavljeno, tajni agenti su od Samardžijinih kurira kupovali heroin, a na kesicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju.

N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.

On je i prošle godine hapšen na Palama, kada mu je u vozilu pronađeno 58.400 eura u kešu i četiri mobilna telefona koji su zajedno sa automobilom privremeno oduzeti.

Posle toga je pušten na slobodu, jer ga od izručenja Sloveniji štiti dvojno državljanstvo.

Samardžija se u medijima pominjao i kao kum vođe „Škaljarskog klana“ Jovana Vukotića, koji je ubijen u Turskoj.

U akciji “Tokio”, u kojoj je uhapšen Mladen Samardžija, privedena je i Tijana Tegeltija, bivša supruga nekadašnjeg predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Milana Tegeltije.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Tužilaštva BiH su u okviru akcije „Tokio“ na području Istočnog Sarajeva izvršili pretrese lokacija koje je koristio Samardžija.

U akciji „Tokio“ oduzeto pet vozila, novac, pištolji, municija i drugo

U tim aktivnostima pronađeno i privremeno oduzeto: novac u iznosu 3.300 eura i 1.800 KM, šest mobilnih telefona, tri pištolja, 189 komada municije različitog kalibra, rokovnici sa evidencijama i zabilješkama za koje se sumnja da se odnose na prodaju opojne droge, dva skupocjena ručna sata, bankovne kartice, smeđa biljna materija koja asocira na opojnu drogu hašiš bruto mase 12 grama i dr.

Istovremeno, oduzeto je pet putničkih vozila i to: “VW Golf 7”, “VW Polo”, “Audi RS3”, “Ford Focus” i “Škoda Oktavia”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!