Nakon isteka “Dodikovog roka” Ustavnom sudu BiH: Kolegijum NSRS zakazao sjednicu

Vijesti 23. jun 202313:59 2 komentara
N1

"Rok" koji je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik "dao" Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine da povuče odluke, istekao je danas u podne. Reakcije nije bilo, ali je uslijedila najava sjednice Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske.

“Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić sazvao je za ponedjeljak, 26. juna 2023. godine, u prostorijama parlamenta, sjednicu Kolegijuma Narodne skupštine, sa početkom u 10 časova (Ovalni salon). Prijedlog dnevnog reda sjednice Kolegijuma: Utvrđivanje prijedloga dnevnog reda i termina održavanja Osme posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske i Razno”, navodi se u kratkom saopštenju.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je ranije da će “biti zakazana sjednica Narodne skupštine RS na kojoj će biti donesen zakon o prestanku važenja i objavljivanja odluka tog suda u RS i zaštiti osobe koja budu progonjena zbog toga od organa BiH”.

“Mi ćemo taj zakon donijeti veoma brzo, bez ikakvih problema, možda već u utorak /27. juna/ i nastaviti našu dalje političku borbu”, rekao je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare