Nakon jučerašnje tragedije: Ispred Gimnazije u Sanskom Mostu osvanulo cvijeće

Vijesti 22. aug 202408:02 0 komentara
N1

Jučerašnja nezapamćena tragedija zavila je Sanski Most u crno kada je Mehemed Vukalić, muškarac koji radi u Gimnaziji u tom gradu kao čistač, u toj obrazovnoj ustanovi počinio trostruko ubistvo. Brojni mještani, uposlenici - bivši i sadašnji, učenici, policija i mnogi drugi bili su jučer ispred škole i s nevjericom posmatrali mjesto zločina. Danas, prizor drugačiji.

Kako javlja reporter N1, ispred škole nema nikoga, policijska traka je uklonjena, a na ulazu u Gimnaziju stoji vaza sa cvijećem kao znak odavanja počasti ubijenim.

Jučer su mještani i uposlenici za N1 poručili da su šokirani i uplašeni nakon ovog masakra, a nadležni su poručili da se ovakvo nešto nikada nije desilo u Sanskom Mostu koji važi za mirnu sredinu.

Mehemed Vukalić, jučer je, prema iskazu očevidaca koji su ga i pokušali zaustaviti u naumu, ali bezuspješno, jučer ušetao u školu s automatskom puškom i ušao u prostoriju gdje se održavao redovni sastanak uposlenika i uprave i usmrtio direktora Gimnazije Nijaza Halilovića, sekretaricu Nisvetu Kljunić i profesoricu engleskog jezika Gordanu Midžan.

Provedena je i istraga, a osumnjičeni za trostruko ubistvo je hospitalizovan na UKC-u Republika Srpska u Banjaluci nakon što je pokušao i samoubistvo. Zadobio je prostrijelnu ranu u predjelu grudnog koša, operisan je i svjestan, posljednje su informacije.

Oglasio se i brat osumnjičenog koji je u šoku nakon svega. Rekao je da ne zna šta se dogodilo njegovom bratu kao ni zbog čega je to napravio.

S druge strane, brojni učenici se opraštaju od ubijene profesorice Midžan koja je, sudeći prema njihovim riječima, bila omiljena u školi.

Još traju istražne radnje koje će kompletirati cijeli ovaj zločin, ali uposlenici pričaju da je osumnjičeni prvenstveno bio nezadovoljan radnim mjestom, te da je onda često bio odsutan s istog, a zbog čega je uprava protiv njega podnijela i disciplinsku prijavu.

Sve detalje o ovoj tragediji možete čitati na ovom linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!