Nakon naloga tužioca: Uklonjene fotografije sa javnih površina u Bratuncu

Vijesti 09. jul 202221:42 0 komentara
N1

Tužiteljica Okružnog tužilaštva Bijeljina naložila je uklanjanje fotografija koje su jutros osvanule duž puta između Bratunca i Potočara. Na njima se, kako je kazao tamošnji načelnik Opštine nalaze ubijeni Srbi, rečeno je za N1 u policijskoj upravi Zvornik. Nakon naloga tužiteljice, uklanjanje su izvršile porodice žrtava, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

U saopštenju se navodi da su pripadnici Policijske stanice Bratunac danas oko 10.00 časova postupili po prijavi nepoznatog lica da se u ulici Svetog Save, opština Bratunac, postavljaju fotografije poginulih boraca Republike Srpske i srpskih civilnih žrtava.

“O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koja je naložila uklanjanje fotografija sa javne površine. Porodice poginulih žrtava rata su izvršile uklanjanje istih sa javne površine”, ističe se u saopštenju.

Podsjetimo, načelnik bratunačke opštine Srđan Rankić rekao je Srni da su fotografije postavili članovi porodica poginulih uz njegovu saglasnost i podršku s ciljem da se ukaže da su na ovom području stradali i Srbi i da su nad njima počinjeni zločini za koje, kako je kazao, niko nije odgovarao.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!