Nakon niza kišovitih dana Mostarce konačno obradovalo sunce

Vijesti 17. maj 202316:59 0 komentara
N1

Nakon niza kišovitih dana Mostarce je danas konačno obradovalo sunce. Iako u kratkim intervalima, jer se smjenjuje sa oblacima, važno je smatraju građani da nema intenzivnih padavina zbog kojih bi vodostaji rasli.

Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima pljuskovi i slaba grmljavina se očekuju na području Hercegovine. Vjetar slab, sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

U petak, 19.05.2023., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Rijetko u Bosni može pasti malo kiše. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 21 do 25°C.

U subotu, 20.05.2023., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi i grmljavina se prognoziraju na području Krajine i jugozapadu Bosne, djelomično u centralnim područjima i Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C.

Podsjetimo, obilne padavine prouzrokovale su rast vodostaja brojnih rijeka u Bosni i Hercegovini, kao i izlijevanje vode iz riječnih korita, prodiranje vode u stambene, poslovne i pomoćne objekte, kao i aktivaciju klizišta. Sve najnovije informacije o poplavljenim područjima u BiH, iz minuta u minut, možete pronaći na našem BLOGU UŽIVO.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!