Nakon pauze vraća se Dan uživo

Vijesti 16. sep 202414:43 0 komentara
N1

Nakon mjesec dana pauze „Dan uživo“ se vraća na male ekrane. U prvom ovosezonskom izdanju pratimo sjednicu Savjeta ministara BiH, na kojoj bi se, između ostalog, trebalo glasati i o imenovanju direktora SIPA-e. Donosimo najnovije informacije o nevremenu i poplavama koje su zadesile više evropskih zemalja...

Je li na djelu funkcionerska kampanja, ako je kriza, odkuda novac za predizborne skupove, plakate, bilborde i spotove, je li ponovna kandidatura Draška Stanivukovića za gradonačelnika Banjaluke podijelila PDP, hoće li nakon izbora doći do smirivanja političkih tenzija u zemlji – pitamo Igora Crnatka, šefa Kluba poslanika PDP-a u NSRS.

Trakavicu oko izbora direktora SIPA-e, bezbjednosne izazove za BiH u svjetlu uvođenja obaveznog vojnog roka u susjedim zemljama, novi pokušaj atentata na Donalda Trumpa – komentariše direktor Centra za sigurnosne studije iz Sarajeva Denis Hadžović.

U Austriji, pogođenoj obilnim kišama koje je ciklon Boris donio centralnoj i istočnoj Evropi, najteža situacija s poplavama je u Beču i okolini gdje je proglašeno stanje katastrofe, a saobraćaj je djelimično zaustavljen. Uživo iz Beča javlja nam se novinar Antonio Šećerović.

Kako se BiH i susjedne zemlje pripremaju za eventualni plavni talas, je li hidrološko stanje na rijeci Savi zabrinjavajuće – provjeravamo sa šefom Civilne zaštite Gradiška, Slobodanom Kneževićem. Osvrt na iznenadno zahlađenje i obilne padavine, ali i prognozu vremena za naredne dane daće meteorolog Bakir Krajinović.

Sa vama od 16:15 do 18:15h Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!