Nakon pohvala Čolaković: Arnaut za N1 vidi li se kao ministar vanjskih poslova

Vijesti 19. dec 202219:13 0 komentara
N1

Damir Arnaut iz Naše stranke za N1 je komentarisao pohvale na njegov račun koji je u programu N1 iznijela Mirsada Čolaković, bh. ambasadorica u Nizozemskoj i otkriva da li sebe vidi na poziciji ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine što Čolaković priželjkuje.

Ambasadorica Čolaković je na pitanje voditeljice N1 koga vidi na poziciji ministra vanjskih poslova BiH odgovorila sljedeće:

“Znam nekoga iz ‘Osmorke’ za koga bih sutra ujutru potpisala da bude ministar vanjskih poslova – to je Damir Arnaut!”, navela je.

Bivša ambasadorica prvi put o propaloj reviziji: Zauvijek će mi ostati trauma

Arnaut je za N1 kazao da je počastvovan pohvalama na njegov račun.

“Ambasadorica Čolaković je i po rezultatima i po mreži i nivou svjetskih kontakata naš najostvareniji diplomata. Ishodila je britansku rezoluciju o genocidu u Srebrenici zbog koje je Vučić molio Putina za veto. S obzirom da dolazi od nje, sa ovakvim detaljima, ovo je i ogromno priznanje i odgovornost da nastavim predano raditi kao i do sad”, naveo je Arnaut.

A da li sebe vidi na poziciji ministra vanjskih poslova BiH, Arnaut je za N1 kazao:

“Ako bi to podržali ili pozdravili diplomate poput Mirsade Čolaković, Dunje Mijatović, Zlatka Lagumdžije, Ejupa Ganića, Jadranke Negodić, ili Kemala Muftića, te ako ne bi bilo političkog fakturisanja bilo koje vrste iz redova Trojke, naravno da bih ozbiljno razmislio o toj opciji”, pojasnio je za N1 Arnaut

Kao najozbiljnije ime za budućeg šefa bh. diplomatije spominje se ime Elmedina Konakovića, lidera Naroda i pravde.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!