Nakon poništenog zvanja, Izetbegović najavljuje: Predat ću index Tužilaštvu

Vijesti 06. mar 202319:28 25 komentara
F.Z./N1

Senat Univerziteta u Sarajevu donio je danas odluku da se poništava akademsko zvanje magistra medicinskih nauka Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a i zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo. Zvanje je Izetbegović stekla na Medicinskom fakultetu u Sarajevu te je sada otkrila šta će poduzeti već tokom sutrašnjeg dana.

Nakon svega, ponovo se oglasila Izetbegović i objasnila zašto Komisiji koju je formirao Senat nije dostavila indeks o položenim ispitima u Zagrebu.

“U indeksu koji posjedujem evidentirani su položeni predmeti, ocjene i datumi polaganja, kao i potpisi profesora za svaki položeni predmet. Indeks nisam dala Komisiji, jer se pokazalo da su pojedini značajni dokumenti iz službenih evidencija i dosijea nestali za vrijeme trajanja postupka, iako su ranije postojali i bili evidentirani. Osnovano sam odbila predaju originalnog indeksa, da bih izbjegla mogućnost da i indeks, koji je izuzetno značajan dokaz, bude uklonjen i eventualno uništen. U toku sutrašnjeg dana, odazvat ću se nalogu Suda i Sudu odnosno Tužilaštvu predati originalan primjerak indeksa”, napisala je Izetbegović.

Podsjećamo, Izetbegović je za N1 poručila da joj rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj nije dao ni jednu titulu, niti će joj, kako je kazala za N1, on joj i oduzeti.

Izetbegović za N1: Rektor mi nije dao ni jednu titulu, on mi je neće ni oduzeti

Senat Univerziteta je odluku o oduzimanju magistarskog zvanja Izetbegović donio nakon što je formirana komisija koja je utvrdila sve činjenice, a koja je formirana nakon što prethodna komisija Medicinskog fakulteta nije završila svoj posao.

Opširnije u prilogu Tatjane Drljić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare