Nakon silnih uvreda Trivića i pronađene svinjetinje, još jedna pekara Manja u KS zatvara svoja vrata

Vijesti 26. apr 202421:23 0 komentara
Fena

Pekara Manja u centru Sarajeva, tačnije u ulici Koševo, obavijestila je kupce da zatvara svoja vrata. Ovo je inače druga poslovnica koja se u posljednjem periodu zatvara u Kantonu Sarajevo. U januaru ove godine, zatvorena je poslovnica u Vogošći.

“Poštovani kupci, obavještavamo vas da “Manja Koševo” prestaje sa radom. Posljednji radni dan je 26.4.2024. godine”, stoji na vratima pekare “Manja Koševo”.

Facebook

Brojni su razlozi zbog kojih su kupci iz Sarajeva bili nezadovoljni radom ove pekare. Prvo je počelo zbog javnih nastupa vlasnika ove pekare Saše Trivića, koji je na društvenim mrežama često veličao ratne zločince. Prošle godine je banjalučki biznismen veličao genocid i poručio Srbiji – “U Srebrenici smo vježbali za vas”.

Svojevremeno je na Twitteru podijelio fotografiju Ratka Mladića uz status “Jedan jedini”, a “najavio” je i prelazak iz komunista u četnike zbog, kako je naveo, “sarajevskih Srebrenica”.

Ovakvi statusi izazvali su žestoku reakciju građana koji su pozivali na bojkot proizvoda njegove kompanije.

Posljednje, što je izazvalo veliki revolt, a posebno uvrijedilo pripadnike islamske vjeroispovijesti, je da je Federalna uprava za inspekcijske poslove izvršila inspekcijski nadzor pekare “Manja” u Vogošći prilikom čega su utvrđene brojne nepravilnosti i prekršaji. Tačnije, tokom inspekcijske kontrole proizvoda “burek mini zaleđeno” u Poslovnoj jedinici Pekoteka “Manja” Vogošća pronađena je svinjetina.

Nekoliko puta mu je i razbijan izlog na pekarama, a upravo ova koja se u nedjelju zatvara, bila je česta meta izrevoltiranih građana Sarajeva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!