Nakon skandalozne izjave Dodikovog (ljeto)pisca nižu se reakcije (VIDEO)

Vijesti 14. feb 202412:30 0 komentara
N1

U Banjoj Luci je jučer održana promocija 50. jubilarnog broja i obilježavanje 18 godina postojanja naučnog časopisa za društvena i politička pitanja "Argumenti", u izdanju SNSD-a. Dodik je, tom prilikom, raspoložen slušao svog ljetopisca Milana Ljepojevića. Izjava ovog politologa izazvala je salvu reakcija.

“Morete se baviti naukom koliko hoćete, morete imati znanja koliko hoćete, ali ako nemate podrške iza sebe, političke i svake druge, od nauke nema ništa”, riječi su Ljepojevića.

U principu, ovom je prilikom Ljepojević, inače autor nekoliko hrestomatija Dodikovih govora, samo ponovio riječi predsjednika RS od prije nekoliko godina.

Sasvim dovoljno da, kao i Dodikova izjava 2020. godine, izazove niz reakcija – kako ostalih zvaničnika, tako i korisnika društvenih mreža.

“Gdje ste, akademici? Gdje ste, studenti? Gdje ste, dežurne patriote?”, upitao je predsjednik opozicionog PDP-a Igor Crnadak.

O izostanku adekvatne reakcije akademskih radnika pita se i novinar Dragan Maksimović.

“Jasno mi je da smo u teškom glibu kadrovskom, ljudskom, svakom drugom, ali znaš šta mi nije jasno. Da magistri, doktori nauka gledaju ovo decenijama i da nema nikakve reakcije…”, naveo je Maksimović.

Usput, pažnju je privukla i činjenica da je promocija stranačkog glasila SNSD-a održana u u prostorijama Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske.

“Akademija bi trebala biti kilometrima udaljena od politike, stranaka i dnevnih prepucavanja”, dodao je Crnadak.

O jučerašnjem događaju opširnije u prilogu ispod.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!