Nakon teške bolesti, preminuo Zijo Nurikić

Vijesti 25. sep 202211:10 0 komentara
Zijo Nurkić (Facebook)

Zijo Nurikić, pomoćnik gradonačelnika Srebrenika i šef Službe za geodetske i imovinsko-pravne poslove, preminuo je u 60. godini nakon kraće i teške bolesti. Dženaza će se obaviti danas u 16:30 sati u haremu Gradske džamije u Srebreniku, a ukop će se obaviti na gradskom mezarju Grabovci.

Prvi čovjek Srebrenika Nihad Omerović na Facebooku kazao je kako mu danas “izuzetno tužan dan” jer je preminuo njegov “dugogodišnji radni kolega, saradnik i prijatelj nakon kraće i teške bolesti”. Omerović je izrazio iskreno saučešće porodici, radnim kolegama u gradskim organima uprave, kao i svima onima koji u ovom trenutku osjećaju bol zbog preseljenja Zije na bolji svijet”.

Zijo Nurikić rođen je 1960. godine u mjestu Vranovići koje pripada općini Gračanica. Nakon završene gimnazije u Gračanici, fakultetsko obrazovanje je nastavio u Sarajevu na Fakultetu za geodeziju koji je veoma uspješno završio te kao jedan od najboljih studenata pomenutog fakulteta dobio zvanje diplomirani inženjer geodezije.

“Neposredno pred početak agresije na Bosnu i Hercegovinu, Zijo je kao pripravnik počeo sa radnim zadacima u tadašnjim organima uirave opštine/općine Srebrenik. Svoj cijeli radni i životni vijek je proveo na radnim mjestima u Službi za geodetske i imovinsko pravne poslove, a većinu radnog vijeka na poziciji šefa navedene službe. Teška bolest i naposljetku smrt je našeg Ziju zatekla na mjestu pomoćnika gradonačelnika za geodetske i imovinsko pravne poslove u gradskoj upravi Grada Srebrenik”, napisao je Omerović.

Zijo Nurikić je bio oženjen i otac je dvoje odrasle djece. Cijeli svoj radni vijek je živio u Srebreniku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!