Nakon teške saobraćajne nesreće u blizini Živinica normalizovan saobraćaj

Vijesti 07. sep 202414:09 0 komentara
Grad Živinice / Ilustracija

Nakon završenog uviđaja saobraćajne nezgode, normalizovan je saobraćaj na regionalnom putu R-455a Živinice-Lukavac, u mjestu Priluk.

Sezona godišnjih odmora se polako privodi kraju, a svakodnevno BIHAMK bilježi duge kolone vozila prema sjeveru i jugu BiH, kao i pojačan intenzitet saobraćaja na većini graničnih prelaza. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška, Orašje I Doljani.

Na ostalim graničnim prelazima pojačana je frekvencija vozila ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Čekanja na graničnim prelazima podložna su čestim izmjenama. Vozači imaju pristup video nadzornim kamerama na našoj web stranici bihamk.ba.

Brojne su dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. Izdvajaju se putni pravci: Kladanj-Vlasenica, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, saobraća se usporeno za vozila do 30 tona, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!