Nakon zabrane ulaska u Srbiju, glumac Feđa Štukan će danas biti deportovan nazad u Sarajevo

Vijesti 24. jun 202409:55 0 komentara
Feđa Štukan (N1)

Glumac i književnik iz Bosne i Hercegovine Feđa Štukan zadržan je u nedjelju na zračnoj luci "Nikola Tesla" u Beogradu, a danas će biti deportiran u Sarajevo, potvrdio je za portal Nova.rs njegovo dvjetnik Ahmed Delimeđac.

Delimeđac je rekao da mu policija nije dozvolila da vidi Štukana, koji je zadržan prilikom pokušaja da uđe u Srbiju, kao ni drugom odvjetniku Seadu Spahoviću.

“Mi, njegovi odvjetnici, nismo još dobili rješenje o zabrani, pretpostavljamo da je riječ o mjeri koju određuje SIA, a problem kod takvih mjera je diskreciona ocjena Sigurnosno -informativne agencije, odnosno oni čak ni nemaju obrazloženje za tako nešto što određuju. Zapravo, to je jedna kampanja protiv ljudi koji na, ovaj ili onaj način, ne odgovaraju vlastima“, kazao je Ahmed Delimeđac.

On je istaknuo kako Štukan dosad nije dobio rješenje o zabrani ulaska u Srbiju, iako se o tome govorilo, nego tek u nedjelju kada je pokušao da uđe ono mu je uručeno.

Mediji podsjećaju da je prošle godine bh. glumac zadržan na graničnom prijelazu između BiH i Srbije nekoliko sati.

Bilo je to odmah nakon što je najprije podržao prosvjede “!Srbija protiv nasilja”, a potom i prisustvovao prosvjednoj šetnji u Beogradu.

Kako je kazano za srbijanske medije, Štukan je u nedjelju bio pozvan na književnu večer, tačnije na festival Krokodil.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!