Nakon Banjaluke: MUP RS zabranio i skup u Mrkonjić Gradu povodom Dana državnosti BiH

Vijesti 23. nov 202313:42 1 komentar
N1

Policijska uprava Mrkonjić Grad zabranila je skup koji je SUBNOR BiH planirao da organizuje u ovoj opštini u subotu, 25. novembra povodom Dana državnosti BiH. Zabranjen je i najavljeni javni skup u organizaciji Opštinske boračke organizacije Mrkonjić Grad planiran za isti dan.

“Imajući u vidu da je isti dan na istom mjestu najavljen skup SABNOR-a BiH i Opštinske boračke organizacije Mrkonjić Grad cijenimo da zbog okupljanja većeg broja učesnika i posjetilaca najavljenih skupova, organizovanih od strane organizacija koje imaju različita programska opredjeljenja, postoji stvarna opasnost da bi njihovim održavanjem bila ugrožena bezbjednost ljudi i imovine i da bi došlo do ozbiljne opasnosti od nasilja ili narušavanja javnog reda i mira u većem obimu”, saopšteno je iz iz policije.

Iz Policijske uprave su apelovali na građane da poštuju pozitivne zakonske propise i da svojim ponašanjem ne dovedu do ugrožavanja drugih.

Podsjetimo, u Mrkonjić Gradu je 25. novembra 1943. godine održano Prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a na kojem je Bosni i Hercegovini vraćena hiljadugodišnja državnost.

Ranije je MUP RS zabranio i javni skup SDP-a u Banjaluci koji je također trebao biti održan povodom Dana državnosti BiH, a zbog sigurnosne situacije. Opširnije ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare