Naša stranka: Kazna za FACE TV je rezultat politički montiranog procesa

Vijesti 06. feb 202315:49 1 komentar
Facebook

Face TV je kažnjen sa 15.000 KM zbog navodnog poziva Senada Hadžifejzovića na ubistvo Milorada Dodika. Tim povodom reagovala je Naša stranka.

“Senad Hadžifejzović nije pozvao na ubistvo Milorada Dodika. Jasno je to svima na prvo slušanje, a to je utvrdila i Agencija za forenziku. Unatoč tome, RAK je izrekao kaznu za nepostojeće djelo. Jasno je da se radi o politički motiviranom procesu koji ima za cilj s javne scene eliminirati nepodobne i neposlušne novinare. To nećemo dozvoliti. I prije smo upozoravali na pogubnost i nezakonitost izbora trenutnog direktora RAK-a Draška Milinovića, bivšeg direktora Radio-televizije Republike Srpske. Mirjana Marinković Lepić, tada zastupnica Naše stranke u Parlamentu BiH, napomenula je da je za vrijeme Milinovićevog mandata RAK izrekao 19 izvršnih mjera protiv RTRS-a od čega se jedna odnosila i na Milinovića lično. U najmanju ruku, direktor RAK-a mora biti neko koga sam RAK nije kažnjavao i, naravno, politički neovisan.”, saopćeno je iz Naše stranke.

Podsjećamo, Regulatorna agencija za komunikacije, na čelu s Draškom Milinovićem, drastično je financijski kaznila FACE TV. Riječ je o navodnim propustima u tri emisije Centralnog dnevnika, između ostalog i zbog navodnog poziva na ubistvo Milorada Dodika. Kazna u iznosu od 15.000 KM izrečena je FACE TV-u.

RAK kaznio Face TV zbog navodnog poziva na Dodikovo ubistvo

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare