Nastavit će se akcija zaključavanja cijena u FBiH, da li su građani uočili ikakve benefite dosad? (VIDEO)

Vijesti 15. feb 202419:53 0 komentara
N1

Taman smo se navikli na pristojne cijene goriva, krenule su se vraćati one nepristojne. Ove pristojne, očito neće niko ovdje nikad zaključati. Zato hoće određenih namirnica - keksa, jaja 30 komada, sapuna i deterdženta. Nije da ne vrijedi ali treba više.

Akcija zaključavanja cijena traje već dva mjeseca, nadležni ocjenjuju akciju vrlo uspješnom, jer su kako kažu uspjeli animirati domaće proizvađače iz prehrambene industrije. Iz Udruženja potrošača Futura, takođe zadovoljni akcijom, a kao najveću manu izdvajaju neadekvatno označavanje proizvoda.

“Ovakva vrsta akcije usmjerena na kontrolu cijena je jedna od najboljih u regionu i drago mi je da je to tako. Između ostalog ono što smo danas najavili i što smo se preliminarno dogovorili jeste da idemo nastavljati ovu akciju. Kao što znate, ova akcija je planirana do 15. 3., ali idemo dalje još tri mjeseca”, najavio je danas federalni ministar trgovine, Amir Hasičević.

“Potrošači su zadovoljni akcijom, međutim moramo istaknuti neke probleme, da nisu svi potrošači kompletno informirani, da smo primijetili u nekim objektima malo lošije označavanje”, ističe Marin Bago iz Udruženja Futura Mostar.

Međutim, na terenu je ipak druga slika. Građani smatraju da ovo nisu dovoljne mjere, jer kada se svedu računi – nema uštede.

Njihova opažanja pogledajte u prilogu ispod.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!