Navodno povezani s kavačkim klanom: U velikoj akciji uhapšen i državljanin BiH

Vijesti 26. nov 202217:58
Izvor: Shutterstock/Ilustracija

Policija u Belgiji zaplijenila je oko 115 kilograma kokaina sakrivenog u betonskim pločama u okviru međunarodne policijske operacije čiji je cilj razbijanje srpske kriminalne grupe, koja je, prema saznanjima beogradskih medija, povezana sa "kavačkim klanom".

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je u međunarodnoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal, Bezbjednosno-informativne agencije i MUP-a, u koordinaciji sa inostranim partnerskim službama Evropolom i Evrodžastom, u zajedničkoj akciji u Belgiji zaplijenjeno više od 100 kilograma kokaina, čija ulična vrijednost iznosi više od 10 miliona evra.

U ovoj akciji u Holandiji uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe državljani Srbije čiji su inicijali D.R. /28/ i D.P. /48/, kod kojih je pronađeno oružje i novac za koji se sumnja da je rezultat izvršenjea krivičnih djela, dok su u Belgiji i Luksemburgu uhapšeni takođe državljani Srbije S.K. /36/, Đ.D. /32/, J.V. /33/, jedno NN lice, kao i državljanin BiH S.Đ. /42/, navodi se u saopštenju.

Na području Beograda uhapšen je državljanin Srbije V.V. /29/, kome je određeno zadržavanje od 48 časova, a koji će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Policija je u saopštenju istakla da nastavlja sa koordinisanim radom na rasvjetljavanju svih okolnosti u vezi sa distribucijom narkotika i na otkrivanju ostalih članova međunarodne organizovanane kriminalne grupe.

Prema navodima tužilaštva, droga je zaplijenjena u Arlonu, na jugoistoku Belgije, prilikom pretresa jednog skladišta. Osumnjičeni su pokušali da sakriju kokain u betonskim pločama radi lakšeg izvoza.

“Otkriveno je i zaplijenjeno najmanje 103 paketa sa od više od jednog kilograma, /ukupno oko 115 kilograma/”, za koje se procjenjuje da bi dostiglo vrijednost od 11,5 miliona evra na tržištu, saopšteno je iz tužilaštva.

U saopštenju se dodaje da je ukupno bilo angažovano skoro 100 pripadnika različitih policijskih službi “u operaciji koja ima za cilj razbijanje srpske kriminalne organizacije koja se bavi međunarodnom trgovinom kokainom”, prenijeli su beogradski mediji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar